De geboorte van een kind is een intense gebeurtenis vol geluk voor elke ouder.
Toch verloopt het niet altijd perfect en komt de baby soms in een couveuse terecht. Het geluk van de ouders wordt verstoord, naast blijdschap krijgen ze te maken met verwarring en onzekerheid.

Voor deze kwetsbare groep wil vzw CoCopus zich belangeloos inzetten door het haken of breien van octopusjes. Couveuze kindjes zijn een heel kwetsbare groep. Daarom moeten de octopusjes aan strenge eisen voldoen. Wij werken met een eigen, geregistreerd patroon, dat enkel voor vzw CoCopus gebruikt mag worden. Het patroon of de gehaakte knuffels mogen niet verkocht worden.

vzw CoCopus verzamelt de ingeleverde octopusjes en onderwerpt ze aan een strenge keuring. Voor aflevering in de ziekenhuizen worden de verschillende octopussen volgens een goedgekeurde procedure gewassen, gedroogd, individueel ingepakt met een label en naar de ziekenhuizen gebracht. Elk couveuse kindje krijgt na de geboorte 2 octopusjes. De verpleegkundige zal in samenspraak met de behandelende arts de octopusjes bij in de couveuse leggen of aan de ouders bezorgen. Het volledige proces van haken, verzenden, wassen, verpakken tot het afleveren in het ziekenhuis gebeurt op vrijwillige basis en via eigen middelen. Via activiteiten, sponsoring of andere kanalen zamelt vzw CoCopus geld in om de verschillende werkingskosten te drukken. Hiermee wordt onder andere het verpakkingsmateriaal, wasproducten, drukwerk en verzekering betaalt. Voor de vrijwillige haaksters en breisters bieden we op onze activiteiten goedgekeurde katoen aan tegen handelaars inkoopprijs.

Meer info: http://www.cocopus.be