Warriors Against Cancer vzw heeft als missie om mensen met kanker te helpen hun gehavende zelfbeeld te herstellen,  zowel tijdens als na het genezingsproces.

Nadat een kankerdiagnose wordt vastgesteld, begint allereerst een lange en fysieke strijd tegen deze afschuwelijke ziekte.  Daarnaast krijgt echter ook het zelfbeeld en zelfvertrouwen een niet te onderschatten zware deuk.  Met onze organisatie willen we juist hun innerlijke kracht en zelfvertrouwen aanmoedigen en stimuleren.

Cirque Ancien is een project van Warriors vzw dat in het leven is geroepen voor en door jonge kinderen met kanker. Het is de titel van een prachtig vertelboek waarin 12 dappere kankerpatiëntjes de hoofdrol spelen. Twaalf kleine Warriors kropen voor dit project in de huid van twaalf mysterieuze circusartiesten. In dit boek trekken we de analogie tussen de wondere wereld van het circus en de onzekere en onbekende weg van het genezingsproces na kankerdiagnose en ziekenhuisopname.Door het familiale karakter, grote begrip en de liefdadigheid van uw organisatie, vertrouwen wij u ten volle dit concept van ons project toe. Warriors Against Cancer mag in de maand oktober/november/december 2019 het Cirque Ancien concept uitwerken in de kinderoncologie afdeling van het UZ Leuven. We hadden graag in hun kunsthal de expositie neergezet, voorleesmomentjes en inlevingsmomentjes georganiseerd in de kinderoncologie.

www.warriorsagainstcancer.be

https://nl-nl.facebook.com/warriorsvzw