Unieke award met een uniek verhaal

De creatieve ateliers van de Lork vonden het weer een hele eer en hebben veel plezier beleefd aan het maken van deze Award Voor een Betere Wereld.

In de Award van Childfocus hebben ze verschillende elementen verbonden:

Het  vogelnest: dat het gezin, het netwerk, de maatschappij symboliseert. Het is bestand tegen regen en wind, maar het blijft fragiel. Het is al stevig gebouwd maar is nog niet af, het moet nog verder opgevuld worden, af en toe vliegt een tak weg, wordt terug bijgebouwd. In constante beweging.

Het kraaiennest: Bovenop het nest hebben ze nog een nest gebouwd. Het kraaiennest is een uitkijkpost van oude zeilboten. Het is een metafoor voor iedereen die zich inzet voor Child Focus. Iedereen die op de uitkijk staat (familieleden, netwerk….) en iedereen (personeel en vrijwillers….) die strijd tegen uitbuiting en misbruik van kinderen.

De Boomerang: tot slot hebben ze op de hoogste plek het belangrijkste geplaatst. Het is een zilver blinkende boomerang, dat ook wat weg heeft van een satelliet.  De boomerang is ook terug te vinden in het logo van Childfocus.Het is als een metafoor voor het spelende en vrije kind dat op het punt staat om de wereld te exploreren en mens te zijn.